«

»

Μαρ 18

Πώς να γίνετε συγγραφέας της επιστημονικής φαντασίας.

Έχετε ονειροπόληση του ταξιδιού αστέρι ή της επιστήμης ακριβώς πέρα ​​από την πρόσφυση της πραγματικότητας; Αν ναι, τότε ίσως να έχετε ό, τι χρειάζεται για να είστε συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Εάν σκέφτεστε να γράψετε κοσμική μυθοπλασία ή καταστήματα που λαμβάνουν τεχνολογία κάτω από συναρπαστικές νέες λεωφόρους, υπάρχουν μερικά πράγματα που θέλετε να έχετε κατά νου όταν μόλις ξεκινάτε.

Ξεκινήστε Τη Σύνταξη
Πάρα πολλοί συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας ποτέ δεν το κάνουν να περνάει από το στάδιο των ιδεών ή να ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στην έρευνα, δεν παίρνουν ποτέ τις ιδέες τους από το έδαφος. Θυμηθείτε ότι η γραφή είναι ο απώτερος στόχος και δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να ανατρέξετε σε κάθε τελευταίο πράγμα ή να διαβάσετε όλους τους κύριους συντάκτες. Πραγματοποιήστε κάποια προκαταρκτική ανάγνωση και έρευνα αν χρειαστεί, στη συνέχεια, πάρτε εκείνη την πένα ή φωτιά μέχρι τον επεξεργαστή κειμένου: μπορείτε να κοιτάξετε τα πράγματα όπως πηγαίνετε.

Παρακολουθήστε, Διαβάστε Και Ακούστε Σημειωμένα Έργα Επιστημονικής Φαντασίας
Για να μάθετε την τέχνη της επιστημονικής φαντασίας, πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτό. Ενώ διαβάζετε κλασικά έργα συγγραφέων όπως ο Harlan Ellison και ο Octavia Butler είναι πάντα ένα καλό ξεκίνημα, πρέπει επίσης να εξερευνήσετε δημιουργούς των οποίων οι ιστορίες είναι σχετικές με αυτό που θέλετε να γράψετε. Βασισμένο σε αλλοδαπούς και εξερεύνηση του χώρου; Διαβάστε τα έργα του Arthur C. Clarke ή παρακολουθήστε τις διάφορες σειρές Star Trek που δημιουργούνται και εμπνέονται από τον Gene Rodenberry. Όπως το cyberpunk; Διαβάστε Pat Cadigan και Phillip K Dick. Επίσης, εξετάστε το μήκος των ιστοριών σας: Αν προτιμάτε να γράφετε οδυνηρές αλλά μικρές ιστορίες, διαβάστε σύντομες ιστορίες από κλασικούς συγγραφείς όπως ο Daniel Keyes και νεότερες φωνές όπως ο Charlie Jane Anders. Αν μη τι άλλο, θα πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι έχει ήδη γίνει, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το καλά στρωμένο έδαφος.

Μάθετε Για Την Επιστήμη
Δεν χρειάζεστε ένα πτυχίο στις επιστήμες για να γράψετε έξυπνη επιστημονική φαντασία. Ωστόσο, η μάθηση σχετικά με την αληθινή επιστήμη όχι μόνο σας επιτρέπει να εδραιώσετε τις ιδέες σας στην πραγματικότητα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ένα πηγάδι για τη δημιουργικότητα. Τουλάχιστον, θα μάθετε περισσότερα για την επιστήμη εν γένει, η οποία είναι χρήσιμη σε κάθε προσπάθεια που κάνετε.

Συνεχίστε Με Τα Τρέχοντα Συμβάντα
Η επιστημονική φαντασία έχει συχνά χρησιμοποιηθεί ως αλληγορία για να περιγράψει τον κόσμο μας και τα γεγονότα σε αυτό. Ακολουθώντας τις ειδήσεις σας κρατάτε ενήμερους και μπορεί να σας δώσει αρκετό υλικό ώριμο για την επανεξέταση σε ένα sci-fi πλαίσιο.

Μην Ξεχάσετε Τους Χαρακτήρες
Οι επιδείξεις όπως το Star Trek είναι διάσημες για την τεχνική-φρασεολογία τους, αλλά αυτό που τους αγαπάει είναι οι χαρακτήρες τους. Μην ασχολείστε με την εργασία σας σε τεχνική γλώσσα – πραγματική ή φτιαγμένη – και θυμηθείτε ότι οι αναγνώστες συνδέονται με τους ανθρώπους που δημιουργείτε, πρώτα απ ‘όλα.

Πάρτε αυτή τη συμβουλή στην καρδιά και η επιστημονική φαντασία σας μπορεί να σας οδηγήσει σε ύψη – και επιτυχία – που έχετε ονειρευτεί μόνο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.cwonline.eu/?p=50